Headline Media

Hem Filmproduktion Utbildning FlamingoFilm Om oss

©Detta är vår filosofi:

Vi vet att folk i allmänhet är lite rädda för journalister. Egentligen handlar det nog inte så mycket om journalisterna utan mer om rädslan för offentligheten i sig. När något man säger ska förstoras upp och lysa med eldskrift över den enorma scen som behärskas av medierna. Sådant kan göra vem som helst lite skakis.

Vi vill:

Bidra till att avdramatisera en intervjusituation. Vi har själva varit journalister i 30 år och vet att reportern kan vara lika nervös som ”intervjuoffret”. En skakis reporter kan göra även dig skakis.

En lugn, professionell relation mellan intervjuare och intervjuad kan bidra till ett mycket lyckat resultat. Nycklarna är:

 Vi hjälper till att skapa de här förutsättningarna genom träning med kamera och mikrofon.. I teorin är det hela enkelt, ungefär som i vanligt umgänge mellan människor.

Uppträd vänligt, respektfullt och genomtänkt och du kommer i TV att framstå som just vänlig, respektfull och genomtänkt. Det skapar hög trovärdighet.

Är du nervös och spänd är det också det som syns. Det skapar låg trovärdighet oavsett dina kunskaper i det ämne som avhandlas.

Det hela är i teorin mycket enkelt men kan i praktiken vara svårt.

Vi lär dig att vara avspänd och t o m njuta av situationen, Det är trots allt du som sitter på kunskaperna i det ämne som ska avhandlas.